Artikel

Het volledige programma van de week van het vrouwelijke ondernemerschap van 11 tot 15 maart

Week van het vrouwelijke ondernemerschap

#SheGoesForIt !

Week van het vrouwelijke ondernemerschap

Het Platform 1819 Women in Business en zijn partners lanceren de week van het Vrouwelijke Ondernemerschap in Brussel. Een week van ontmoetingen, informatie, workshops, networking en debatten die u de juiste plannen moeten bieden om uw dromen te realiseren!

In Brussel lanceren steeds meer vrouwen zich in het ondernemersavontuur, en met deze week willen wij u de partnerorganisaties voorstellen die u kunnen ondersteunen en een antwoord kunnen bieden op uw vragen in de verschillende stadia van uw project, en die u vooral zin moeten geven om te DURVEN!

 

visuel date site

 • Workshop: Ondernemen zonder risico? dat is mogelijk! 

09.00 -11.00 @ Phare du Kanal

Ontmoeting met JobYourself, Backstage, SMart, GEL Dansaert en de Molenbeek, gevolgd door inspirerende getuigenissen van ondernemers. 
Inclusief ontbijt. 

Gaat door in het Frans

inscription

visuel date site (1)

 • Workshop “Ik neem mijn financieel plan zelf in handen”

10.00 – 12.00 @ 1819, Charleroisesteenweg 110, 1060 Brussels

Deze ludieke workshop die steunt op collectieve intelligentie is bedoeld om de verschillende onderdelen van het Financiële Plan te herintroduceren, en om stresssituaties te testen die een impact hebben op de financiën van uw onderneming.

Georganiseerd door Evimeria

Gaat door in het Frans

inscription

 • Forum: hoe mijn start-up financieren?

14.00 – 17.00 @  1819, Charleroisesteenweg 110, 1060 Brussels

Diverse actoren uit de financieringswereld komen een uiteenzetting geven over de verschillende manieren om een project te financieren
U wenst uw project voor een expert te pitchen? 
Stuur een e-mail naar vcannilla@1819.brussels vóór 6 maart met een samenvatting van uw project.

Met BeAngels, Finance.brussels, Growfunding, Eebic Fund & Belfius

Gaat door in het Frans

inscription

 • Workshop LeadHer: Laat de leadHer in je los!

17.30 – 21.00 @ BECI

Deze dynamische workshop is bedoeld om je een boost te geven bij je parcours, ontwikkeling en ontplooiing, en om je te bevestigen in je onderneming en je projecten. Een krachtige coaching rond het vrouwelijke leiderschap, die je moet helpen om je capaciteiten te ontwikkelen of te verbeteren, om je motivatie en succes te vertienvoudigen, om je praktische tools aan te reiken en om je eigenheid en ambitie te versterken!

Met  She Rocks – Women Success Agency

Gaat door in het Frans

inscription

visuel date site (2)

 • Transitie door innovatie

12.30 – 15.30 @ Cité des métiers

Rondetafelgesprek met 6 gepassioneerde ondernemersvrouwen met een verrassend parcours, die ons komen vertellen over hun ervaringen met dit thema: “Transitie door innovatie” 

Met 100.000 entrepreneurs

Gaat door in het Frans

inscription

 • Onderne(e)m(st)er en ouderschap

14.30-16.30 @ Le Wolf

Hoe ondernemerschap en ouderschap combineren ? Dat is een vraag die vele ondernemers/onderneemsters zich stellen wanneer ze ouder worden.

Het evenwicht tussen beroepsleven en privéleven blijft een belangrijke rem vormen voor de vrouwelijke ondernemer. Ouderschap staat centraal in de debatten, en ook al nemen steeds meer vaders hun rol op en werd het vaderschapsverlof voor zelfstandigen ingevoerd, toch blijft het de moeite waard om bij dit onderwerp stil te staan.

Het rondetafelgesprek zal geleid worden door Karin Toussaint van het Réseau FAR met Delphine Chabbert van La ligue des familles, Alan Kepeen CEO van Kokcinelo, Charlotte Neuburger & Anne-Sophie Lecointre Medeoprichtster van Pixi en de Mompreneurs. Deze deskundigen en ondernemers/onderneemsters laten ons delen in hun opzoekingen, expertises en businessmodel.

Kids Welcome!

Beleef deze gezellige ontmoeting samen met uw kinderen. Na het evenement volgt wat lekkers voor klein en groot.

Er loopt een kinderworkshop gelijktijdig met de conferentie.

Gaat door in het Frans

inscription

visuel date site (3)

 • Ontbijt Mompreneurs: gesprek rond het boek “Les femmes se rev’elles” en ontmoeting met de schrijfster

08.30 – 10.00 @ 1819, CH. de Charleroi 110, 1060 Brussels

Cécile Maïchak laat u kennismaken met haar boek ‘Les femmes se rêv’elles et ce n’est pas en attendant le prince charmant’. Een boek dat laat zien dat vrouwen excelleren in alle beroepssectoren en dat ze blijk geven van ongelooflijk veel moed en vastberadenheid om hun passie te beoefenen. Omdat het hoog tijd is dat mannen en vrouwen die realiteit omhelzen, dat vrouwen daar inspiratie vinden om hun angsten te overwinnen en dat kleine meisjes zich daarin kunnen identificeren om hun kinderdromen eindelijk waar te maken. 

Inschrijving : info@lheurebleue.net

Gaat door in het Frans

 • Credal Boost het vrouwelijke ondernemerschap

10.00 -13.00 @ EFP

U bent een vrouw met een project?  U wenst meer informatie over de oprichting van een onderneming (vzw, coöperatieve vennootschap, bedrijf…)? U zoekt ondersteuning om uw project een duwtje te geven? Ongeacht of uw project nog maar een idee is of reeds in de startblokken staat, dankzij de infosessie van Credal zal u het ondersteuningsprogramma kunnen kiezen dat aangepast is aan uw behoeften. Eveneens op het programma: hulp en ondersteuning in Brussel, het parcours van de oprichter van een onderneming en de vragen die men zich moet stellen alvorens van start te gaan.  Na de ontmoeting zal u een afspraak kunnen maken met een adviseur.

Gaat door in het Frans

inscription

 •  Workshop: “5 goede redenen om een boek te schrijven als actieve vrouw”

19.00 -22.00 @ CoWorking Boutique

Workshop geleid door Laurence Ortegat – Schrijverscoach en schrijfster van het boek “C’est moi qui l’ai écrit! La méthode pour écrire, publier et faire parler de votre livre ».

Met FAR, Femmes Actives en Réseau

Gaat door in het Frans

inscription

 • Cosmopolitan Networking

18.30 – 21.00 @Green Lab, 520 Louisalaan, 1000 Brussels

Brussel is de tweede meest kosmopolitische stad ter wereld, een rijkdom van onschatbare waarde voor onze hoofdstad en een open venster naar de wereld! Dé kans om inspirerende vrouwen te ontmoeten uit verschillende culturen en om zich open te stellen voor de internationale markten.

inscription

visuel date site (4)

 • Le printemps de l’emploi au féminin – WoWo  Academy

08.30 – 17.30 @ Château Malou

6 verrassende spreeksters maken hun opwacht voor “Le printemps de l’emploi au féminin » De bedoeling? U laten zien dat U de actrice bent van uw tewerkstelling en dat u best uzelf mag zijn, met al uw verschillen, en een job kan vinden die u motiveert en waarin u zich kan ontplooien op lange termijn.

Met Wonderful Women & Les Printemps de l’Emploi

Gaat door in het Frans

inscription

 • Gala FCE-VVB

19.00 @ Palais des Colonies de Tervuren

De Vereniging van de Vrouwelijke Bedrijfsleiders van België organiseert haar jaarlijkse gala.

Avec FCE- VVB

du 11 au 20 mars

Week van de sensibilisering van de jongeren voor het vrouwelijke ondernemerschap #HackStereotypesinfos

du 11 au 20 mars (2)

visuel date site (5)

Van 8.45 tot 16.30 @ Stallestraat 292b te 1180 Brussel

U bent een toekomstige onderneemster, u volgt een opleiding bij efp of u bent gewoon geïnteresseerd in het vrouwelijke ondernemerschap? Afspraak op 25 maart om een hele dag informatiedeling te beleven en om kennis te maken met de wereld van het vrouwelijke ondernemerschap!  Bij die gelegenheid laten inspirerende vrouwen u graag delen in hun parcours, hun ervaringen en hun adviezen om een solide en zinvolle onderneming te starten. De ontmoeting zal plaatsvinden in vorm van een rondetafelgesprek en informele gesprekken.

Gaat door in het Frans

inscription

visuel date site (6)

 • Vrouwelijke ondernemers: durf te groeien

Georganiseerd door Le Cercle Olympe

Vanaf 19.00 @ Sint-Anna kasteel, Oudemolenstraat 103, 1160 Oudergem

Starter, manager of bedrijfsleider, wie u ook bent, laten we samen praten over de dromen die u waar wil maken. Durf te groeien en Durf vooruit te gaan.

Inschrijving en informatie: info@cercle-olympe.be

Gaat door in het Frans

 

Week van het vrouwelijke ondernemerschap