JUMP

JUMP biedt vrouwen praktische hulpmiddelen voor begeleiding bij de verwezenlijking van hun professionele projecten, en steunt organisaties en ondernemingen die gemengdheid onder hun leidinggevenden willen aanmoedigen, voor meer gelijkheid. JUMP ijvert voor meer economische groei en concurrentievermogen van ondernemingen door een beter gebruik van de beschikbare – vooral vrouwelijke – talenten.

5 praktische hulpmiddelen voor begeleiding bij de verwezenlijking van hun professionele projecten:

  • De blog JUMP (www.blogjump.eu): een portal in verschillende talen om vrouwen te steunen bij hun professionele projecten.
  • Het forum JUMP (www.forumjump.eu): een ontmoetingsplaats voor uitwisseling over loopbaanbeheer voor vrouwen, om nieuwe contacten te leggen, en om deel te nemen aan conferenties en workshops voor opleidingen.
  • De Woman’s Academy (www.womansacademy.eu): biedt vrouwen praktische workshops om hun competenties te ontwikkelen, en advies voor een goede fysieke en financiële gezondheid.
  • Wo.Men@Work Award (www.womenatworkaward.eu): de award wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijfsleider (m/v) die ijvert voor gemengdheid en zich verbindt tot behoud van de vertegenwoordiging van vrouwen in directie- en managementfuncties.
  • Mentoring for Success (www.mentoringofsucces.eu): ontwikkeld door drie organisaties (Diane, JUMP en mabizz) om onderneemsters de mogelijkheid te bieden hun ervaring te delen met minder ervaren vrouwen aan het hoofd van een onderneming.

Volg onze zakelijke